چگونه برنامه نویس شویم؟ (راهنمای مسیر شغلی)

همۀ ما به خوبی می‌دانیم که هم اکنون اینترنت و تلفن هوشمند به بخش مهمی از زندگی روزمره‌مان تبدیل شده است. روزانه ده‌ها بار تلفن هوشمند خود را بررسی می‌کنیم و همیشه حواسمان به جیب‌هایمان است تا مبادا گوشی موبایل خود را در خانه یا محل کار جا بگذاریم چرا که بیشتر امور روزانۀ ما از طریق همان تلفن هوشمند انجام می‌شود. از سفارش غذا گرفته تا خرید خوراکی و گرفتن تاکسی، همه از طریق گوشی موبایلمان انجام می‌‎شود.

همین اهمیت اینترنت، موبایل و اپلیکیشن‌ها در زندگی باعث شده تا در چند اخیر برنامه نویسی به یکی از مشاغل پرطرفدار تبدیل شود. بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان به دنبال این هستند که بدانند برنامه نویسی چیست و با رویای برنامه نویس شدن و استخدام در شرکت‌های معتبر اینترنتی در حال ادامه تحصیل هستند. البته این هیجان و علاقه نسبت به برنامه نویسی به دانش‌آموزان محدود نمی‌شود؛ بسیاری از افرادی که هم اکنون شاغل هستند و یا کسب‌وکار خودشان را دارند نیز علاقه‌‌مند هستند تا با یادگیری یکی از زبان های برنامه نویسی مسیر شغلی خود را تغییر دهند و یا کسب‌وکارشان را از شکل سنتی به شکلی مدرن تبدیل کنند.

حتی میزان حقوق برنامه نویس نیز باعث شده که افراد زیادی به سمت این حرفه جذب شوند و به یادگیری برنامه نویسی روی آورند. در مقاله حقوق برنامه نویس چقدر است؟ به خوبی میزان دستمزد و حقوق برنامه نویس را بررسی کردیم، اما علاقه و کشش افراد به برنامه نویسی باعث شد تا ما نوشتن این مطلب به سوال چگونه برنامه نویس شویم؟ پاسخ دهیم. در این مطلب سعی داریم تا با بررسی زوایای مختلف، به شما توضیح دهیم که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس باید چه مسیری را طی کنید و چه چیزهایی را بیاموزید.

برنامه نویس کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

پیش از آنکه به سر اصل مطلب برویم، باید درک کاملی از شغل برنامه نویسی داشته باشیم و بدانیم که یک برنامه نویس دقیقاً چه کاری را انجام می‌دهد. یک برنامه نویس شخصی است که با نوشتن کدهایی خاص به یک کامپیوتر (یا هر وسیلۀ هوشمند دیگری) می‌گوید که چه کاری را باید انجام دهد. این تعریف کلی شغل برنامه نویسی است.

با این حال، برنامه نویس امروزی تعاریف گسترده‌تری دارد. برای مثال یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار (یا Software Developer)، برای یک مفهوم یا یک طرح گرافیکی که به او واگذار شده کدنویسی می‌کند و در واقع، به کامپیوتر می‌گوید که چگونه این مفاهیم را اجرا کنند. اگر بخواهیم مثال دیگری بزنیم، باید بگوییم که یک توسعه‌دهنده وب (یا Web Developer) با کدنویسی برای طراحی سایتی که به او ارائه شده، آن را ساخته و راه‌اندازی می‌کند.

در بیشتر مواقع، یک برنامه نویس در حال ساخت و خلق چیزی بر اساس اِلِمان‌های طراحی شخص دیگری است. با این حال، برنامه نویسان زیادی هم هستند که برنامۀ خاصی را بر اساس طرح خودشان می‌سازند (اگر شخصی هستید که قابلیت یادگیری چند مهارت را دارید می‌توانید به چنین برنامه نویسی تبدیل شوید).

حقوق برنامه نویس

ارقام زیر از گزارش بازار کار وب‌سایت ایران سلری، مرجع حقوق و دستمزد، به دست آمده است که آن را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از گزارش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ وب‌سایت ایران سلری، میانگین حقوق برنامه نویس در ایران ۲۶.۵۰۰.۰۰۰ تومان است. حقوق این افراد از ۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۲۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.

درآمد برنامه نویسی با سابقه کار

سطح تجربه مهم‌ترین عامل در تعیین حقوق افراد در مشاغل مختلف است. طبیعتاً هرچه میزان تجربه بیشتری داشته باشید، حقوق و دستمزد شما نیز بالاتر می‌رود. در زیر حقوق برنامه نویس را با توجه به سطح تجربه تقسیم و دسته بندی کردیم که در اختیار شما قرار می‌دهیم.

سابقه کاری میانگین حقوق کمترین حقوق بیشترین حقوق
زیر ۳ سال ۲۶.۵۰۰.۰۰۰ ۵.۰۰۰.۰۰۰ ۵۴.۰۰۰.۰۰۰
۳ تا ۷ سال ۴۲.۷۰۰.۰۰۰ ۱۲.۲۰۰.۰۰۰ ۸۰.۰۰۰.۰۰۰
۷ تا ۱۵ سال ۵۳.۴۰۰.۰۰۰ ۹.۷۰۰.۰۰۰ ۱۲۰.۰۰۰.۰۰۰

برای اینکه از میزان حقوق و دستمزد برنامه نویس به طور کامل با جزئیات بیشتر باخبر شوید، می‌توانید به وب‌سایت ایران سلری مراجعه کنید.

حال که می‌دانیم یک برنامه نویس چه کارهایی انجام می‌دهد، بهتر است برویم سر سوال اصلی: چگونه برنامه نویس شویم؟

 

چگونه برنامه نویس شویم؟ (راهنمای گام به گام)

یادگیری برنامه نویسی به هیچ‌وجه کار آسانی نیست. با این حال، اگر آن را با سایر مهارت‌ها و مسیرهای شغلی مقایسه کنیم، برنامه نویس شدن شاید انتخاب بهتری باشد. ماهیت کار برنامه نویسی بسیار هیجان انگیز است و یک برنامه نویس هر روز با چالش‌های جدیدی روبرو است که برای رفعشان نیاز به دانش بیشتر دارد.

همچنین، برنامه نویسان در دنیای دیجیتال امروزی این فرصت را دارند تا برای خودشان کار کنند، در هر ساعتی که دوست دارند کار کنند و یا حتی، از خانه و به صورت دورکاری پروژه‌هایشان را پیش ببرند.

همانطور که می‌بینید دلایل مختلف و منطقی وجود دارد که یک فرد بخواهد برنامه نویسی یاد بگیرد. در ادامه سعی می‌کنیم تا آنچه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس باید بدانید را با جزئیات برایتان توضیح دهیم.

 

گام اول: چرا می‌خواهید برنامه نویس شوید؟

اولین و شاید مهمترین قسمت از این تصمیم، این است که دلایل خود را برای انتخاب این مسیر شغلی بدانید. توصیه می‌کنیم که سوال‌های پیش رو را یک بار بخوانید و سعی کنید به آن‌ها پاسخ دهید. این پاسخ‌ها در انتخاب مسیر شغلی‌تان بسیار تاثیرگذار خواهند بود:

 

چرا می‌خواهید برنامه نویسی یاد بگیرید؟

این پرسش، اولین سوالی است که باید از خودتان بپرسید؟ آیا قصد دارید به عنوان یک شغل دائمی به آن نگاه کنید؟ آیا ایده‌ای در ذهن دارید که با یادگیری برنامه نویسی به تحقق خواهد پیوست؟ یا هدفتان از یادگیری برنامه نویسی این است که شنیده‌اید فضای کار جذاب و در اصطلاح «باحالی» دارد؟

توصیه می‌کنیم که به پرسش‌های فوق صادقانه پاسخ دهید زیرا زبان برنامه نویسی که در آینده انتخاب می‌کنید به همین جواب‌ها بستگی دارد. همچنین می‌توانید با تست MBTI ایران تلنت از شغل مناسب خود باخبر شوید و تصمیم درست را بگیرید.

 

قصد دارید با دانش جدیدتان چه کاری انجام دهید؟

باز هم باید بدانید که با دانش برنامه نویسی قرار است چه کار کنید. برای مثال، دوره‌ها و زبانی که لازم است برای تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار بگذرانید با مهارت‌هایی که برای تغییر رنگ قالب وبلاگ باید بیاموزید، از زمین تا آسمان تفاوت دارد!

 

آیا نسبت به یادگیری برنامه نویسی جدی هستید؟

پاسخ این سوال بسیار مهم است. آیا نسبت به یادگیری برنامه نویسی جدی هستید و قصد دارید در این حوزه فعالیت کنید؟ یا فقط چون اطرافیانتان برنامه نویس هستند می‌خواهید به این حوزه وارد شوید؟

اگر در این زمینه جدی هستید، باید هر روز چند ساعتی را به یادگیری مهارت‌های برنامه نویسی اختصاص دهید تا بتوانید در کوتاهترین زمان، کارتان را شروع کنید.

چگونه برنامه نویس شویم

چه نوع برنامه نویسی می‌خواهید انجام دهید؟

در گام دوم، بیشتر درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد. اما باید بدانید که چه نوع برنامه نویسی می‌خواهید انجام دهید و در چه زمینه‌ای قصد فعالیت دارید؟ آیا می‌خواهید Back-end Developer شوید؟ آیا قصد دارید مهندس نرم‌افزار شوید؟ یا دوست دارید در زمینۀ هوش مصنوعی (AI) و فناوری‌های نوظهور فعالیت کنید؟

پاسخ به این سوالات، مسیر یادگیری شما برای رسیدن به اهدافتان را تعیین می‌کنند، بنابراین توصیه ما این است که با خودتان صادق باشید. زمانی که به سوالات فوق پاسخ دادید و جواب‎‌هایتان را آماده کردید، زمان آن است که به مرحله دوم برویم: چه نوع برنامه نویسی می‌خواهید انجام دهید؟

 

گام دوم: زمینه فعالیت خود در برنامه نویسی را مشخص کنید

در این مرحله، باید بگوییم که انواع مختلفی از برنامه نویسی وجود دارد. پیش از آنکه یادگیری برنامه نویسی را آغاز کنید، باید با دقت زمینۀ کاری که می‌خواهید در آن فعالیت داشته باشید را مشخص کنید. در ادامه با برخی از رایج‌ترین انواع برنامه نویسان آشنا خواهید شد.

 

گام سوم: یادگیری یک (یا حتی چند!) زبان برنامه نویسی

وقتی که شغل و حوزه فعالیت خود را انتخاب کردید، لازم است که زبان‌های برنامه نویسی مرتبط با آن حوزه کاری را بیاموزید. برای مثال، برای آنکه ادمین پایگاه داده شوید باید زبان SQL را بیاموزید. اگر قصد دارید توسعه‌دهنده Front-end شوید، باید CSS و JavaScript بدانید و برای توسعه اپلیکیشن موبایل به زبان‌هایی مانند Swift و Java نیاز دارید.

در ادامه برخی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین زبان‌های برنامه نویسی جهان و کاربردشان را فهرست کرده‌ایم. باز هم توصیه می‌کنیم که پیش از انتخاب هر زبان برنامه نویسی، به خوبی دربارۀ آن تحقیق کنید. همچنین می‌توانید به مقاله زبان های برنامه نویسی آینده دار مراجعه کنید که بیشتر با این زبان‌ها آشنا شوید و با دید بهتری به آینده، یکی از این زبان‌های برنامه نویسی را انتخاب کنید.

 

پایتون (Python)

کدنویسی در Python از ضروریات برنامه نویسی در سال ۲۰۱۹ است. پایتون یکی از تطبیق‌پذیرترین و متداول‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در سراسر جهان است.

برای شخصی که قصد دارد در حوزه Data Science، توسعه نرم‌افزار یا تقریباً هر حوزه‌ای از برنامه‌نویسی کار کند، زبان پایتون یکی از بهترین گزینه‌های موجود است. همچنین، زبان پایتون در فناوری‌های نوظهوری مانند یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی نیز کاربرد دارد.

برای مشاهده فرصت شغلی‌های پایتون در ایران‌تلنت، اینجا را کلیک کنید.

 

پی اچ پی (PHP)

PHP یکی دیگر از زبان‌های محبوب دنیای برنامه نویسی است که با هدف طراحی صفحات وب استفاده می‌شود. از دلایل محبوبیت این زبان می‌توان به متن باز و رایگان بودن آن اشاره کرد. همچنین، فریمورک‌های قدرتمندی مانند Laravel نیز از این زبان پشتیبانی می‌کنند که همین امر یکی دیگر از دلایل محبوبیت این زبان برنامه نویسی است.

برای مشاهده فرصت شغلی‌های PHP در ایران‌تلنت، اینجا را کلیک کنید.

 

CSS/HTML

هرچند که HTML و CSS هیچ کدام زبان برنامه نویسی نیستند و در واقع، نشانه‌گذاری‌هایی برای نمایش دقیق محتوای وب‌سایت هستند. با این حال، به قدری داشتن دانش این دو مهم است که مجبور شدیم آن‌ها را نیز در این فهرست قرار دهیم.

اگر قصد دارید توسعه‌دهندۀ وب حرفه‌ای آن هم از نوع Front-end شوید، داشتن دانش و تسلط به HTML و CSS بر شما واجب است. علی رغم اینکه HTML و CSS دو نشانه‌گذاری مستقل هستند، اما از آنها به طور همزمان برای ساختن صفحات وب استفاده می‌شود.

 

جاوا اسکریپت (JavaScript)

جاوا اسکریپت یکی دیگر از زبان‌های برنامه نویسی تطبیق‌پذیر است که برای پروژ‌ه‌های متنوعی استفاده می‌شود. اگر قصد برنامه نویس شدن دارید، یادگیری جاوا اسکریپت قدم بزرگی برای شروع این کار است. از جاوا اسکریپت عموماً برای طراحی صفحات وب اینتراکتیو، توسعه Back-end وب اپلیکیشن، توسعه و ساخت بازی و حتی رباتیک استفاده می‌شود.

 

جاوا (Java)

اگر می‌خواهید خیلی سریع برنامه نویس شوید، جاوا یاد بگیرید. جاوا در کنار پایتون یکی دیگر از زبان‌های تطبیق‌پذیر و پُر استفاده در جهان برنامه نویسی است. یادگیری آن آسان است، مانند زبان انگلیسی خوانده می‌شود و در میان برنامه نویسانِ مبتدی بسیار محبوب است.

 

سوئیفت (Swift)

سوئیفت زبانی است که به تازگی توسط شرکت اپل عرضه شد تا فرآیند توسعه اپلیکیشن برای سیستم عامل iOS را تسهیل کند. استفاده از سوئیف از زبان #C (زبانی که قبلاً توسط شرکت اپل استفاده می‌شد) آسان‌تر است و به برنامه نویسان مبتدی اجازه می‌دهد تا با دردسر کمتری برای سیستم عامل iOS اپلیکیشن بسازند.

اگر علاقه دارید برنامه نویس iOS شوید، زبان Swift را بیاموزید.

 

Solidity

اگر می‌خواهید برنامه نویسی شوید که منطبق بر تکنولوژی بلاکچین فعالیت کند، زبان Solidity را به شما معرفی می‌کنیم. شاید بتوان گفت Solidity ناشناخته‌ترین و کم استفاده‌ترین زبان در این فهرست است. از Solidity برای توسعه قراردادهای هوشمند بر روی بلاکچین رمز ارز Ethereum استفاده می‌شود.

ظهور رمز ارزها و بلاکچین سبب شده تا تقاضا برای توسعه‌دهندگان Solidity در بازار کار افزایش پیدا کند. ما نیز به همین دلیل این زبان را در فهرست خود قرار دادیم.

 

روبی (Ruby)

آخرین زبان در این فهرست، زبان Ruby است که به دلیل استفاده آن توسط توسعه‌دهندگان Full-stack محبوب شده است. در اصل، زبان روبی در ژاپن و برای ساخت بازی طراحی شده است، اما امروزه به عنوان زبانی تطبیق‌پذیر برای توسعه وب و ساخت بازی استفاده می‌شود.

 

گام چهارم: تمرین، تمرین، تمرین و باز هم تمرین!

خب، شما می‌خواهید بدانید چگونه باید یک برنامه نویس شوید، درست می‌گوییم؟ خب، برنامه نویس شدن یک راز مهم دارد و آن هم تمرین است، تمرین خیلی زیاد!

کلید موفقیت برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه‌ای، تمرین کردن است. از زمانی که یادگیری را آغاز می‌کنید، کدنویسی را تمرین کنید. یک نرم‌افزار ویرایش کد دانلود کنید و برنامه‌های خودتان را کد نویسی کنید.

همچنین، توصیه می‌کنیم کدهایتان را در انجمن‌های مرتبط به اشتراک بگذارید تا دیگران درباره کدهایتان نظر دهند. هر روز یک مبحث جدید را امتحان کنید و تا زمانی که به زبان برنامه نویسی مورد نظرتان مسلط نشده‌اید، با ممارست تمرین‌هایتان را ادامه دهید.

 

گام پنجم: برای موقعیت‌های شغلی مختلف رزومه بفرستید

پس از مدتی تمرین و آزمون و خطا، احتمالاً شما چند برنامه کوچک نوشته‌اید که نشانگر توانایی‌های شما هستند. حال، شما می‌توانید با استفاده از همین برنامه‌های کوچک برای خودتان یک رزومه بسازید. برای این کار می‌توانید همین الان از رزومه ساز ایران تلنت استفاده کنید.

پس از آنکه رزومه خودتان را ساختید، وقت آن است که برای موقعیت‌های شغلی مختلف درخواست بفرستید. در این موقعیت، بهتر است برای موقعیت‌های شغلی که دنبال نیروی کار مبتدی یا در اصطلاح جونیور هستند اقدام کنید؛ موقعیت‌های شغلی که با زبان و نوع برنامه نویسی که علاقه دارید، مرتبط هستند.

حتی اگر شرکت‌هایی که برایشان رزومه ارسال کرده‌اید شما را به مصاحبه دعوت نکردند، نا امید نشوید. پیدا کردن شغل هم مانند هر چیزی نیاز به تمرین و زمان دارد. یکی از مهمترین بخش‌های تبدیل شدن به یک برنامه نویس، توانایی ارائه و نمایش قابلیت‌ها به کارفرمایان است.

همچنین، توقع نداشته باشید با اولین مصاحبه شغلی‌تان استخدام شوید. اگر تا به حال به عنوان یک برنامه نویس استخدام نشده‌اید، احتمالاً در جلسه مصاحبه مضطرب خواهید بود و شاید برخی از سوالات فنی را به اشتباه پاسخ دهید. به چند مصاحبه ابتدایی خود به چشم حریف تمرینی نگاه کنید. در عین حال، همچنان رزومه‌تان را برای موقعیت‌های شغلی مختلف ارسال کنید. مطمئن باشید پس از مدتی کار مناسبی در یک شرکت حرفه‌ای پیدا خواهید کرد.

نکتۀ آخری که باید به یاد داشه باشید این است که برای آنکه مهارت‌هایتان را ارتقا دهید، به صورت فریلنسر پروژه دریافت کنید.

گام هفتم: همیشه در حال یادگیری باشید

همانطور که حدس می‌زنید، برنامه نویسی حوزه‌ای است که به صورت مداوم در حال تغییر و توسعه است. آنچه که به عنوان برنامه نویس یاد می‌گیرد، الزاماً در چند سال آینده به دردتان نخواهد خورد. شما باید به صورت مداوم مهارت‌ها و زبان‌های جدید بیاموزید.

هر چند روز یک بار به دنبال یک چالش یا مسئله جدید باشید و سعی کنید این روند را به یک عادت تبدیل کنید. این چالش می‌تواند یادگیری ابزاری جدید برای زبان برنامه نویسی مورد علاقه‌تان باشد یا یک روش جدید برای نوشتن کدهای یک برنامه!

 

چگونه برنامه نویس شویم؟

برنامه نویسی می‌تواند همان شغل دلخواه و رویایی شما باشد و می‌توانید آینده شغلی خود را با انتخابی درست بهتر بسازید و آن را روشن کنید.

اگر دوست دارید ببینید که افراد با چه مدرکی در سمت‌های برنامه نویسی/ توسعه نرم افزار و وب مشغول به کار هستند، می‌توانید در صفحه مسیر شغلی فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف، به طور کامل مشاهده کنید. در جستجوی ما در مورد رشته برنامه نویسی/ توسعه نرم افزار و وب این اطلاعات به دست آمده که بیشتر افراد در این حیطه با مدرک مهندسی کامپیوتر – نرم افزار و یا مهندسی کامپیوتر- فناوری اطلاعات (IT) و بعد از آن علوم پایه و کاربردی مشغول به کار هستند. بنابراین این موضوع می‌تواند به خوبی مسیر شغلی برنامه نویسی را مشخص کند و درباره الزامات شغلی استخدام برنامه نویس به شما سرنخ‌هایی بدهد.

در این صفحه و با کلیک بر روی علامت info در کنار نام مشاغل، همچنین می‌توانید شرح شغلی مربوط به موقعیت شغلی مورد نظر خود را ببینید و به اطلاعات کافی از آنچه افراد در این موقعیت شغلی انجام می‌دهند، دست پیدا کنید. برای موقعیت شغلی برنامه نویسی شرح شغلی به شرح زیر است:

  • طراحی بخشی از سیستم با در نظر گرفتن محدودیت‌های نیازمندی‌ها، معماری و فرایند توسعه خاص پروژه
  • نوشتن برنامه‌های کامپیوتری به زبان‌های مختلف مانند c++ و Java
  • به‌روز کردن و گسترش برنامه‌های موجود و اصلاح نرم‌افزارها با توجه به نیاز کارفرما یا نیاز بازار برای اصلاح خطاها و انطباق آن با
  • سخت‌افزار جدید، ارتقای و بهبود عملکرد
  • تست و اشکال‌زدایی برنامه‌های تولید شده با روش‌های اعتبارسنجی در جهت توسعه و بهبود نرم‌افزار
  • تهیه برنامه‌های لازم به منظور اخذ گزارش از عملکرد سیستم‌ها و بررسی مستمر برای ارتقای کارآیی آنها

در نهایت برای اینکه برنامه نویس شوید باید یک سری از مهارت‌ها و ویژگی‌های خاص را داشته باشید. همچنین باید خود را در مورد این شغل به روز نگه دارید، چرا که کار در این حیطه به شدت به علم روز دنیا وابسته است. به طور خلاصه باید بتوانید در زبان‌های برنامه نویسی آینده دار و علم روز برنامه نویسی عالی باشید.

 

مسیرهای شغلی برنامه نویسی

برنامه نویسی تنها محدود به طراجی وب‌سایت نمی‌شود و شاخه‌های بسیاری دارد که می‌توانید برای شروع کار سراغ یکی از آنها بروید.

توسعه‌دهنده وب (Web Developer)

توسعه دهندگان وب عموماً به دو دستۀ توسعه‌دهندگان Front-end (سمت بازدیدکننده) و توسعه‌دهندگان Back-end (سمت سرور) تقسیم می‌شوند:

  1. برنامه نویسان Front-end: مسئول نوشتن کدهایی هستند که شکل و شمایل وب‌سایت و نحوۀ نمایش محتوا در آن را تعیین می‌کنند.
  2. برنامه نویسان Back-end: مسئول نوشتن وب اپلیکیشن‌ها و سایر برنامه‌هایی هستند که تامین کنندۀ فریمورکی است که وب‌سایت به وسیلۀ آن اجرا می‌شود.
  3. برنامه نویسان Full-stack: برنامه نویسان Full-stack (یا Full-stack Developers)، برنامه نویسانی هستند که به شکل همزمان مسئول Front-end و Back-end یک وب‌سایت هستند.

 

توسعه‌دهنده نرم افزار (Software Programmers)
همانطور که از اسمشان مشخص است، توسعه‌دهندگان نرم افزار مسئول ساخت نرم افزار هستند. آن‌ها معمولاً مفهوم یا طرحی که توسط شخص دیگری ارائه شده را تحویل می‌گیرند و کدهای لازم برای تبدیل شدن آن طرح به یک محصول کاربردی را می‌نویسند.

 

متخصص داده (Data Scientists)
متخصصان داده معمولاً در تحقیقات فعالیت دارند. آن‌ها به وسیله Python داده‌های علمی را تجزیه و تحلیل می‌کنند. برای آنکه یک متخصص داده شوید، در ابتدا باید یک برنامه نویس باشید. به طور کلی، متخصصان داده به نوعی محقق هستند و گاهی از کدنویسی برای تسهیل فرآیند کارشان استفاده می‌کنند.

 

ادمین پایگاه داده (Database Administrator)
یک ادمین پایگاه داده وظایف و نقش‌های مختلفی دارد. به طور کلی، او مسئول نگهداری از داده‌های شرکت، ایمن‌سازی، دسته‌بندی و تحلیلشان است. اگر عاشق آمار و تحلیل داده‌های مصرفی هستید، این عنوان شغلی می‌تواند برایتان جذاب باشد.

 

توسعه‌دهنده اپلیکیشن موبایل (Mobile App Developer)
با رشد تعداد تلفن‌های هوشمند در جهان، نیاز برای ساخت اپلیکیشن‌های جدید نیز در حال افزایش است. برنامه نویسی برای اپلیکیشن موبایل در حال تبدیل شدن به یکی از سودآورترین مشاغل برنامه نویسی است؛ مخصوصاً اگر بتوانید برای خودتان اپلیکیشن بسازید. بسیاری از توسعه‌دهندگان اپلیکیشن موبایل به صورت فریلنسر یا آزادکار هستند.

 

سایر مشاغل

یادگرفتن برنامه نویسی فرصت‌های زیادی را پیش‌رویتان قرار خواهد داد. عناوین شغلی که در بالا اشاره کردیم، تنها معروف‌ترین و رایجترین مشاغل این حوزه هستند. اگر به هیچ یک از آن‌ها علاقه ندارید می‌توانید درباره سایر فرصت‌های شغلی در حوزه برنامه نویسی تحقیق کنید. با پیشرفت تکنولوژی، هر ساله مشاغل جدیدی در این صنعت در حال شکل‌گیری است.

 

نکات حرفه‌ای برای برنامه نویسان حرفه‌ای

خب، اکنون شما پاسخ سوال چگونه برنامه نویس شویم؟ را می‌دانید و برایتان روشن است که برای تبدیل شدن به چنین شخصی باید چه مسیری را طی کنید. البته همانطور که واقف هستید، خواندن این مقاله شما را یک شبه به برنامه نویس تبدیل نمی‌کند و شما به تمرین و پشتکار بالایی برای رسیدن به اهدافتان نیاز دارید.

نکاتی که در ادامه آورده‌ایم برای آن دسته از افرادی است که از صمیم قلب می‌خواهند برنامه نویس شوند، اما برای شروع کار با مشکل روبرو هستند. حال این مشکل می‌تواند ناشی از بی‌انگیزگی یا درک نکردن مفاهیم برنامه نویسی باشد. حتی ممکن است عده‌ای ندانند که آموزش را از چه نقطه‌ای شروع کنند.

نکات زیر به شما کمک می‌کند تا این چالش‌های پیش‌رو را به نحوی دور بزنید:

  • یادتان باشد که باید به شکل ساده آموزش خود را شروع کنید. برای شروع، بهتر است بر روی یک زبان برنامه نویسی تمرکز کنید و تا زمانی که بر آن مسلط نشده‌اید، یادگیری زبان جدید را آغاز نکنید.
  • هر زمان که توانستید به صورت فریلنسری پروژه بگیرید. در سایت‌ها و انجمن‌های مرتبط جستجو کنید و کاری را بپذیرید که با مهارت‌هایتان تطابق دارد. یادتان باشد حتی اگر مقدار کمی دانش برنامه نویسی دارید، باز هم از اکثر انسان‌ها بیشتر برنامه نویسی می‌دانید. پس به خودتان اعتماد داشته باشید.
  • نگران این نباشید که چطور باید برنامه نویس شوید، و فقط شروع به آموختن کنید. مطمئناً در آغازِ یادگیری کمی با مشکل روبرو خواهید شد، اما با گذر زمان و آموختن نکات جدید، مسلط خواهید شد. نکته اینجاست که لقمه‌ای که می‌گیرید نباید بزرگ باشد!
  • کمک بخواهید. برنامه نویسان به طرز عجیب و باورنکردنی خوش برخورد هستند و رفتاری دوستانه دارند. آن‌ها مشتاقانه به شما در کد نویسی کمک می‌کنند. کافیست به یکی از انجمن‌ها و فروم‌های مرتبط سر بزنید تا واقعیت این موضوع را به چشم ببینید.
  • همچنین، از این نترسید که از دیگران بخواهید کدهایی که نوشته‌اید را بررسی کنند و آن را بهبود دهند – در واقع افراد بسیاری در این موقعیت‌ها پیشرفت زیادی می‌کنند و برنامه نویسی را حرفه‌ای‌تر ادامه می‌دهند، زیرا این امر به آنها کمک می‌کند تا هم یاد بگیرند هم رفع اشکال کنند!

 

سخن پایانی

پرسش اصلی این بود که چگونه برنامه نویس شویم؟ شاید ماه‌ها است که به دنبال پاسخی برای این پرسش هستید، شاید هم همین امروز این مطلب را خوانده‌اید و تصمیم گرفتید که یک برنامه نویس شوید. آنچه باید بدانید این است که برنامه نویسی به شدت متنوع است و هر شخصی به یک نحوی می‌تواند در این حوزه فعالیت کند.

فرقی ندارد که یک جوان ۱۸ ساله باشید که در شرف فارغ‌التحصیلی از مدرسه است یا یک فرد ۴۰ ساله که سال‌هاست کسب‌وکار خودش را دارد، اگر تمایل به یادگیری داشته باشید می‌توانید یک برنامه نویس موفق شوید.

همانطور که اشاره کردیم، در این مطلب سعی کردیم تا مسیری که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس باید طی کنید را برایتان ترسیم کنیم. امیدواریم که توانسته باشیم چراغی را در این راه برایتان روشن کرده باشیم.

برای اطلاع از آخرین فرصت‌های شغلی برنامه نویسی و آگهی استخدام برنامه نویس می‌توانید به وب ‌سایت کاریابی ایران تلنت مراجعه کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  1. میکائیل محمدی گفت:

    مطلب خوبی بود .من خودم چند ماهه برنامه نویسی رو شروع کردم اما تو این چند ماه متاسفانه زیاد از این شاخه به اون شاخه پریدم

    هر شخصی یه زبون رو میگه مناسب یاد گیریه اما من فکر میکنم یادگرفتن پایتون از همه چیز مهم تر باشه چون علم و تکنولوژی همینطور داره پیشرفت میکنه و من احساس میکنم دیر یا زود خیلی از این زبان هایی که الان مورد استفادن به ناچار حذف میشن

    1. ایران تلنت گفت:

      سلام جناب آقای محمدی،
      خیلی خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده. امیدواریم که هرچه زودتر به هدف مورد علافه خودتون برسید

    2. حسین گفت:

      سلام
      متاسفانه یکی از بدترین آفت های برنامه نویسی ، عدم تمرکز روی یک زبان برنامه نویسی هستش. ولی هر وقت ماهی رو از اب بگیری تازه است. امیدوارم موفق باشی

    3. عرفان گفت:

      پایتون به هیچ عنوان نه برای وب بهینه شده و نه برای اپلیکیشن ها تحت موبایل فقط برای هوش مصنوعی خوبه ! وقتی زبان هایی مثل جاوا اسکریپت و php با اون همه فریم ورک های قدرتمند و کامیونیتی بزرگ وجود داره پایتون نمیتونه حرفی برای گفتن داشته باشه ! ضمن اینکه تمام شرکت های معتبر بین المللی دنبال پایتون نیستن هم در اروپا و هم در آمریکا و همه کشورهای پیشرفته

  2. کاوه م گفت:

    بسیار مطلب مفیدیه، از اون مطالبی که خیلی وقت پیش باید گفته می شد ولی همه از کنارش گذشته بودن

  3. امیر گفت:

    سلام . میخواستم از شما بپرسم برای شروع برنامه نویسی دونستن زبان انگلیسی در حد ( کلاس نهم کمی بیشتر ) کافیه ؟
    و با عرض پوزش یک سوال دیگه هم داشتم . میخواستم بدونم اینکه میگن برنامه نویسی رو میشه بدون استاد گرفتن انجام داد کار درستیه یا نه . ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. ایران تلنت گفت:

      سلام و روز به خیر،
      تجربه به ما نشون داده که برای یادگیری برنامه نویسی شما نیازی به یادگیری زبان انگلیسی ندارید. با این حال، از آنجایی که منابع گسترده و فوق‌العاده در اینترنت برای یادگیری برنامه نویسی وجود دارد (که اغلباً رایگان هم هستند)، یادگیری زبان انگلیسی به شما کمک خواهد کرد تا به منابع بیشتری دسترسی داشته باشید.

  4. Cyrus گفت:

    Salam …man daneshjoye kamputer nistam ama barnamehnevisy yani hamash chalesh hay jazab …ba tashkor az irantalent…🇺🇸🇺🇸

  5. Mohsen گفت:

    سلام میخاستم بدونم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس وب کامل ایا زبان های
    ( html/css. python . javascript) کافیه یا چیز های دیگری هم نیاز است منظورم تمامی جوامعش هست که بتونی تنها کارای یک وب رو انجام بدی

  6. عارف گفت:

    مطلب مفیدی بود اما خیلی به درد من نخورد؛ چون من به برنامه نویسی علاقه دارم اما وقت کافی در روز ندارم. من در روز فقط می تونم در حد یک ساعت روی برنامه نویسی وقت بذارم. برای همین نمی دونم وارد برنامه نویسی بشم یا نه؟

    1. نیما گفت:

      خب میتونی همون یک ساعت تمرین کنی و وقت بزاری اما مدت زمان بیشتری طول میکشه تا یاد بگیری یا یک پروژه رو اماده کنی

  7. ياسمن اروند گفت:

    سلام دانشجو کارشناسی علوم کامپیوتر هستم تنها مشکلم اینه نمیدونم چجوری مسیر یادگیری رو پیش بگیرم مدام از این شاخه به اون شاخه میپرم و ثبات ندارم تو راهم ممنون میشم منابع، سایت و هرچیزی که میتونه کمک کنه رو پیشنهاد بدین

  8. عباس گفت:

    آیا کلاس حضوری موجوده ک یادبگیریم ؟

  9. ali yousefi گفت:

    با سلام وخسته نباشید مقاله بسیار مفید و درجه یکی بود. وخواستم ازتون به خاطر این مقاله تشکر کنم.
    ولی هنوز سوال هایی برای من مبهم مونده

    ۱. به غیر از این مهارت ها که درباره انها گفتید ایا برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای که توانی کار در تمام کشورها داشته باشد
    چه مهارت هایی خارج از دایره برنامه نویسی لازم است؟ به طور مثال زبان انگلیسی

  10. محسن عسگری گفت:

    سلام ممنون بابت مقاله ارزشمندتون واقعا اطلاعات خوبی دریافت کردم در مورد برنامه نویسی من چند ماهه که به فکر برناه نویسی افتادم و مطالب فوق کمک زیادی به بنده کرد تا من بتونم در زمان کمتری راه خودم را مشخص کنم و با دید بازتری به این عرصه وارد شوم

  11. Mr.X گفت:

    سلام
    اگه بخوام در بخش توسعه وب فعالیت داشته باشم در سال نهم چه رشته ای رو باید بخونم؟

  12. ناشناس گفت:

    سلام به ادمین من یک سوال دارم من میخواهم هکر شوم برای همین میخوام رشته برنامه نویسی رو انتخاب کنم یه راهی رو برای من پیشنهاد میکند

  13. شمس گفت:

    چیزی که این سایت ها نمیگن اینه شما تازه بعد دوسال زحمت اگه خوب یاد بگیرد و کار کنید تازه میشد یه برنامه نویس مبتدی که حقوق پایینی داره و باز هم دوباره باید تلاش کنید با چند سال کسب تجربه بیشتر به ارشد برسید و اونوقت تازه حقوق تون در ایران از یک کارگر بیشتر میشه!

  14. bahar گفت:

    سلام
    مقاله فوق العاده ای بود،من چندین سال که توی این رشته هستم و رشته تحصیلیم هست،اما هر زمان نشستم که انجام بدم ویادبگیرم انگیزم از دست رفت و نتونستم شروع کنم.
    امیدوارم با مطالعه این مقاله تمرین و یادگیری و شروع کنم.

    1. دانیال گفت:

      سلام ببخشید شما چطوری یاد گرفتی مثلا استاد گرفتین یا تو سایت اینا بوده اگه تو سایت بوده میشه معرفی کنین تا شروع کنم برنامه نویسی رو .

  15. هانی گفت:

    سلام خسته نباشد
    ببخشید من چندتا سوال داشتم اگه میشه پاسخ بدهید
    اول اینکه برنامه نویسی جاوا رد میشه با تبلت انجام داد؟
    دوم اینکه من کلاس هشتم هستم امکان یادگیری سریع هست؟
    سوم اینکه من متوجه نشدم باید از کجا آغاز کنم یعنی وارد چه سایتی بشم و باید چجوری کد بزنم؟

    1. Anonymous گفت:

      اگر به انگلیسی مسلطی برنامه solo learn پیشنهاد میدم عالی ریز به ریز یاد میده سوالی اشکالی داشتی تو برنامه نویسی میتونی اشتراک بزاریش تا بقیه کمکت کنن از هر لحاظ عالی کلیه زبان های برنامه نویسیم توش موجود هست

  16. ABOLFAZL گفت:

    سلام و با عرض ادب.
    معذرت میخوام سه تا سوال دارم
    من ۱۳ سالمه میتونم برنامه نویسی را شروع کنم
    ببخشید من برای ساخت بازی و برنامه میخوام زبان جاوا رو یاد بگیرم به نظرتون خوبه
    چطوری کد ها سورس ها و…. این زبان را یاد بگیرم بدون هیچ هزینه رایگان باشه
    لطفا راهنمایی کنید.

    1. Anonymous گفت:

      جاوا و پایتون با زبان ++c رو یاد بگیر و برای اندروری بخوایی باید به اندروید استودیو مسلط بشی

      1. Yasin گفت:

        سلام ادمین مطالبتون عالی هستند،میشه لطفا بگید برا طراحی سایت یادگیری زبان های جاوا اسکریپت،css/html،php،sql کافیست؟

  17. کیارش گفت:

    درود بر شما
    سپاس گذارم از این مقاله ای که گذاشتین
    برای سریع تر یاد گرفتن برنامه نویسی چه راهی رو پیشنهاد میکنید؟

    1. یهویی گفت:

      رعایت کردن اصول دوازده قدم برنامه نویسی بهترین گزینست

  18. مسعود گفت:

    سلام خسته نباشید ممنون میشم جواب بدید برام مهمه من لیسانس نرم افزار دارم ۳۱ سالم هست ولی برنامه نویسی رو خوب بلد نیستم میخوام یاد بگیرم باC# ‘ Sql شروع کردم میخوام بدونم دیر نیست؟

    1. Anonymous گفت:

      هیچ وقت دیر نیست در کنار یاد گیری رو یک چیزی کار کن مثلا یک پروژه و باید همش تمرین تکرار داشته باشی اونوقت به فوت فنش مسلط میشین

  19. مستانه گفت:

    سلام
    برای یادگیری برنامه نویسی از ابتدا باید از چه نرم افزاری استفاده کنیم؟
    من تازه میخام برنامه نویسی رو شروع کنم ولی متأسفانه نمیدونم چطوری؟

  20. احمد گفت:

    سلام من می خواهم برنامه نویسی یاد بگیرم برای ایده های جدید

  21. لیلا گفت:

    سلام خداقوت
    برای برنامه نویسی سواد بالایی در کامپیوتر داشته باشیم؟

  22. ابوالفضل گفت:

    سلام من در زمینه ی nft کار میکنم وفقط ۰و۱ بلدم برنامه نویسی هم بلد نیستم چون نتونستم بگم که من باید یاد بگیرم حقمو خودم ضایع کردم چون بلد نبودم حرف بزنم
    الان ولی میخوام یاد بگیرم چون میدونم وقتی یاد بگیرم یه فرهنگ بزرگ و جاودانه میسازم ما آدم ها تا وقتی خودمون رو مریض ندونیم دکتر نمیریم یه جمله بیشتر میگم ولی همیشه خلاف جهت زودتر به مقصد میرسه کد معکوس باعث حرکت متعادل و برقراری انرژی به حد غیر مجاز به سیستم میشود »۷

  23. حسین رمضانی گفت:

    سلام
    خیلی مطلب خوبی بود
    اما سوال مهم
    خب من الان امروز در این لحظه قصد دارم برنامه نویسی رو یاد بگریم
    باید سراغ کی برم؟
    واضح تر اینکه استاد خوب از کجا پیدا کنیم

  24. نادر گفت:

    سلام وقت بخیر جهت برنامه نویسی برد و یا بهتر بگم درایو اسکن یا ردیاب چه گرایشی از برنامه نویسی رو مورد مطالعه قرار بدم و اینکه منبعی جهت مطالعه هست ممنون میشم راهنمایی کنید

  25. Ali گفت:

    آیا واسه ساخت برنامه مدرک خاصی باید داشته باشیم

  26. 😐😐😐 گفت:

    سلام در برنامه نویسی مبحث فلوچارت . چقدر اهمیت داره ؟

  27. Hadi گفت:

    سلام خسته نباشید خیلی عالی و کامل بود برنامه نویسی بعد از اینکه تازه یاد بگیری کلی مشکل چالش یا ارور داری و به نظرم برا اینکه در دو سال اول بتونی خوب پیشرفت بکنی و بری جلو در پروژه ها باید تیمی یا یک لیدر بالا سرت باشه متاسفانه در ایران کمتر کسی هس که بعد اینکه آموزش دیدی تو پروژه وقتی به مشکل میخوری کمکت کنه میبینی به خاطر یک مشکل دو هفته هس موندی کسی نیس مشکل رو برطرف بکنه و به همین جهت در ایران یادگرفتن برنامه نویسی سخته

  28. محمد گفت:

    سلام ممنون میشم به سوالم جواب بدید
    آیا کسی می تونه چند تا مسیر شغلی داشته باشه مثلا هم فول استک باشی همهوش مصنوعی هم برنامه های اندرویدی؟؟

  29. قلیزاده گفت:

    سلام من میخوام برای درامد زایی فعلی توسعه و طراحی وب رو شروع کنم ولی در آینده میخوام مسیرمو به طرف هوش مصنوعه صوق دهم چه پیشنهادی برای من دارید جاوا اسکریپتی رو یاد بگیرم یا پایتون .
    و اینکه اگه پایتون رو یاد بگیرم تو طراحی و توسعه وب به مشکل بر میخورم یا نه.

  30. آرتین گفت:

    سلام خسته نباشید
    من الان ۱۶سال سن دارم و دوست دارم که برنامه نویس بشم.
    بیشترین دلایل اینکه که دوست دارم برنامه نویس بشم اینه که:
    ۱:درآمد داشته باشه
    ۲:وقت زیادی رو صرف گوشیو فضای مجازی میکنم(میخام بیهوده وقتم هدر نره)
    ۳:فک میکنم برا شروع داخل سن خوبی هستم
    اگه میشه بهم بگید که از کجا بابد شروع کنم و با خود گوشی هم میشه برنامه نویسی رو شروع کرد یا باید کامپیوتر داشته باشی
    و چقدر طول میکشه تا از این طریق درآمد بدست بیارم
    ممنون

    1. Tyrus گفت:

      برنامه نویسی اصلا رشته خوبی نیست و فقط دورنمای قشنگی داره..به نظرم سمتش نری بهتره..من با ۳۵ سال سن خیلی ساله دارم کار میکنم ولی اونقدر که پاره شدم درآمد ندارم..همه هم آمادن مشکلات رو بریزن سر من..معلوم نیست چه خبره…در کل بیشتر تحقیق کن چون اونطور که نشون میده نیست

آگهی های مرتبط

برنامه‌نویس Blazor

خدمات انفورماتیک

آگهی های مرتبط