راهنمای تحصیل رشته عمران در خارج از کشور

محیط آکادمیک نقش مهمی در موفقیت کاری دانشجویان، مخصوصاً دانشجویان رشته مهندسی دارد. ازاین‌رو بسیاری از دانشجویان متقاضی تحصیل رشته عمران در خارج از کشور هستند تا بتوانند به منابع علمی و محیط‌های کاری جدید و نوآورانه دسترسی داشته باشند. البته اپلای رشته عمران چندان کار آسانی نیست. شما باید از نظر دانش زبانی، سوابق کاری و معدل دانشگاهی در محدودهٔ انتخابی دانشگاه‌های مقصد قرار داشته باشید تا بتوانید برای اپلای تحصیلی رشته عمران اقدام کنید. اگر فارغ‌التحصیل این رشته هستید یا می‌خواهید بدانید مهندسی عمران برای مهاجرت مناسب است یا خیر، این یادداشت را تا انتها بخوانید.

شرایط عمومی تحصیل رشته عمران در خارج از کشور

مقصد تحصیلی شما هر کشوری که باشد، باید برای دریافت پذیرش دانشگاهی بعضی شروط را پشت سر بگذارید. آنچه ممکن است باعث تفاوت در روند پذیرش تحصیلی شما شود، برنامه‌های بورسیه تحصیلی، هزینه‌های تحصیل و تعداد واحدهای ارائه شده در هر دانشگاه است. در ادامه به شرایط عمومی تمامی دانشگاه‌های اروپایی، کانادایی و آمریکایی می‌پردازیم:

مدارک تحصیلی مرتبط

بسته به اینکه بخواهید در مقطع کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی (کارشناسی‌ ارشد و دکتری) تحصیل کنید، مدارک مختلفی را باید به دانشگاه ارائه نمایید. برای متقاضیان اپلای کارشناسی رشته عمران مدرک دیپلم دبیرستان با نمرات عالی به‌ویژه در دروس ریاضی، فیزیک و شیمی ضروری است. اگر هم متقاضی شرکت در دوره‌های کارشناسی‌ ارشد و دکتری هستید، باید مقطع قبلی را در یکی از گرایش‌های زیر به اتمام رسانده باشید:

  • مهندسی عمران (Civil Engineering)
  • مهندسی سازه (Structural Engineering)
  • مهندسی محیط‌زیست (Environmental Engineering)
  • مهندسی معماری (Architectural Engineering)
  • مهندسی منابع آب (Water Resources Engineering)
  • مهندسی نقشه‌برداری (Geotechnical Engineering)

شرط اصلی تحصیل رشته عمران در خارج از کشور تسلط به زبان انگلیسی است.

در میان رشته‌های نام‌برده عمران – عمران بهترین گرایش عمران برای مهاجرت در مقطع کارشناسی‌ ارشد در خارج از کشور است. بازار کار عمران برای خانم ها در گرایش‌های رشته مهندسی عمران یعنی سازه، محیط‌زیست و مهندسی منابع آب مناسب است. در ردهٔ سوم دانشگاه‌های بین‌المللی اقدام به پذیرش دانشجویانی می‌کنند که در رشته‌های هم‌خانواده با مهندسی عمران تحصیل کرده‌اند؛ یعنی مهندسی معماری و نقشه‌برداری. در هرکدام از این رشته‌ها که تحصیل کرده باشید، داشتن معدل بالا در مقطع کارشناسی (معمولاً بالای ۳.۰ از ۴.۰) یکی از معیارهای مهم پذیرش ارشد است. البته این معیار ممکن است در کشورهای مختلف متفاوت باشد.

دستاوردهای علمی

اگرچه داشتن دستاوردهای علمی یا انتشار مقاله برای اپلای رشته عمران الزامی نیست، اما ممکن است برای اخذ پذیرش در مقطع دکتری عمران، تأثیرگذار باشد. درنتیجه بهتر است اختراعات، اکتشافات، فعالیت‌های علمی (نظیر دستیاری آموزشی) و… را در سوابق علمی خود مطرح کنید و قابلیت‌های علمی خود را به دانشگاه مقصد نشان دهید.

شرکت در آزمون زبان انگلیسی

شرکت در آزمون‌های بین‌المللی که نشان‌دهندهٔ سطح زبان متقاضی باشد، جهت تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی‌ زبان الزامی است. آزمون‌های معتبر جهانی زبان انگلیسی عبارت‌اند از:

  • TOEFL
  • IELTS
  • آزمون بین‌المللی کمبریج
  • آزمون زبان دولینگو
تحصیل رشته عمران در خارج از کشور

مدرک زبان تافل یا آیلتس لازمه اپلای رشته عمران است.

برای تحصیل رشته عمران در خارج از کشور به نمره زبان متوسط رو به‌ بالا (مثلاً IELTS 6.5 یا ۷ به بالا) نیاز دارید. معمولاً دانشگاه‌های بین‌المللی از متقاضیان اپلای رشته عمران می‌خواهند علاوه‌بر شرکت در آزمون زبان انگلیسی، نمره‌ی آزمون GRE یا GMAT که نشان دهنده هوش و استعداد ریاضی است را نیز ارائه کنند.

توصیه‌نامه

یکی دیگر از شرط‌های تحصیل رشته عمران در خارج از کشور، ارائه توصیه‌نامه‌های معتبر از اساتید یا کارفرمایانی است که توانمندی‌های علمی و حرفه‌ای متقاضی را تأیید کنند. بهتر است به‌جای اینکه تمامی توصیه‌نامه‌هایتان را از اساتیدتان بگیرید، چند نامه تأییدیه از کارفرمایانتان داشته باشید که در آن به توانایی‌های شما در انجام پروژه‌های واقعی و حرفه‌ای اشاره کنند.

انگیزه‌نامه

شما باید دلایل و اهداف ادامه تحصیل در رشته مهندسی عمران، انگیزه‌ها و برنامه‌های آینده‌تان را برای دانشگاه و سوپروایزر (استاد راهنما) شرح دهید. معمولاً در انگیزه‌نامه باید به اهداف تحصیلی و موضوع مشخصی که قصد تمرکز بر روی آن را دارید اشاره کنید. همچنین باید بگویید که چرا از میان تمام گزینه‌های موجود دانشگاه مقصد را انتخاب کرده‌اید. یعنی باید بگویید کدام برنامهٔ تحصیلی خاص یا امکانات ویژهٔ دانشگاه مقصد شما را مجاب کرده که تحصیلات خود را در آنجا ادامه دهید.

رزومه

برای تحصیل عمران در خارج از کشور به یک رزومه یا CV نیاز دارید. رزومه شامل یک تک صفحه از شرح سوابق شغلی، پروژه‌ها، مسئولیت‌های شما، به همراه توانایی و مهارت‌های تخصصی و ارتباطی‌تان است. در این تک صفحه می‌توانید به دستاوردها و فعالیت‌های داوطلبانه‌تان هم اشاره کنید.
بعد از تک صفحهٔ سوابق شغلی باید خروجی‌هایی از کارهای دوران دانشجویی و پروژه‌های حرفه‌ای‌تان را قرار دهید تا مهارت‌های خود را به تیم آموزشی دانشگاه اثبات کنید. رزومه یک مهندس عمران باید شامل این موارد باشد:

  • خروجی‌های نرم‌افزاری AutoCAD، Revit، SAP2000، Etabs
  • گواهینامه‌های حرفه‌ای مانند PE، PMP و LEED
  • تصاویر، نمودارها و نقشه‌های پروژه

هماهنگی با استاد راهنما

معمولاً برای تحصیل در مقاطع لیسانس نیاز به داشتن استاد راهنما نیست. مراحل پذیرش ویزای تحصیلی ارشد رشته عمران در اروپا نیز بدون نیاز به سوپروایزر انجام می‌شود. اما یکی از مراحل اپلای مهندسی عمران مخصوصاً در کشورهای آمریکا و کانادا هماهنگی با استاد راهنما است.

اپلای رشته عمران

هماهنگی با استاد یکی از شرط‌های تحصیل رشته عمران در خارج از کشور است.

برای این کار باید با مراجعه به پروفایل دانشگاه، اساتیدی را که از نظر حوزهٔ تجربه، تخصص و برنامه‌های پژوهشی به علاقه‌مندی و سوابق خودتان نزدیک‌تر است را انتخاب نمایید و با ارسال ایمیل از او بخواهید تا سرپرستی آموزشی شما را در طی ۲ تا ۴ سال (ارشد یا دکتری) تقبل کند. اساتید با بررسی رزومه کاری شما، انجام مصاحبه، بررسی مدارک و دستاوردها برحسب ظرفیت‌های خالی خود، هدایت تحصیلی شما را برعهده گرفته و درصورت صلاحدید، شما را به‌عنوان کاندیدای دریافت بورسیه تحصیلی به دانشگاه معرفی می‌کنند.

مقایسه شرایط تحصیل رشته عمران در آمریکا، کانادا و اروپا

اگر می‌خواهید به تحصیل رشته عمران در خارج از کشور بپردازید باید علاوه بر شرایط پذیرش دانشگاهی، هزینه‌های تحصیل، مخارج زندگی و امکان دریافت ویزای کاری و ضوابط استخدام مهندس عمران را نیز در نظر بگیرید. در ادامه ۴ فاکتور موثر بر شرایط مهاجرت مهندس عمران و بهترین دانشگاه‌هایی که می‌توانید در آن‌ها تحصیل کنید را نام برده‌ایم:

 

آمریکا

کانادا

اروپا

هزینه ۱ سال تحصیل در دانشگاه خصوصی

بین ۴۰,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰ دلار

۳۰,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ دلار کانادا

تا ۲۰,۰۰۰ یورو

هزینه ۱ سال تحصیل در دانشگاه دولتی

تا ۳۰,۰۰۰ دلار

هزینه ۱ سال زندگی

بین ۱۰,۰۰۰ تا ۲۰,۰۰۰ دلار (هر نفر)

بین ۱۰,۰۰۰ تا ۲۰,۰۰۰ دلار کانادا (هر نفر)

۸,۰۰۰ تا ۱۵,۰۰۰ یورو (برای هر نفر)

انواع ویزای کاری

  • ویزای OPT به دانشجویان برای ۱ سال کار بعد از فارغ‌التحصیلی
  • ویزای کاری H1B

ویزای PGWP برای دانشجویان فارغ‌التحصیل

ویزای PGWP برای دانشجویان فارغ‌التحصیل

بعضی از دانشگاه‌های برتر

  • Massachusetts Institute of Technology (MIT)
  • Stanford University
  • University of California, Berkeley (UC Berkeley)
  • California Institute of Technology (Caltech)
  • Georgia Institute of Technology
  • University of Toronto
  • University of British Columbia (UBC)
  • McGill University
  • University of Waterloo
  • University of Alberta
  • ETH Zurich  سوییس
  • Delft University of Technology هلند
  • Technical University of Munich آلمان
  • Imperial College London بریتانیا
  • Politecnico di Milano ایتالیا

جدول مقایسه شرایط تحصیل رشته عمران در خارج از کشور

میزان دستمزد مهندسان عمران بسته به کشور، تجربه کاری، سطح تحصیلات و محل کار می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه به مقایسه درآمد مهندس عمران در آمریکا، کانادا و برخی کشورهای اروپایی می‌پردازیم:

آمریکا (دلار آمریکا)

کانادا (دلار کانادا)

آلمان (یورو)

انگلستان (پوند)

فرانسه (یورو)

سوئیس (فرانک)

میانگین حقوق

۶۵,۰۰۰ تا ۹۵,۰۰۰

۶۰,۰۰۰ تا ۱۰۰,۰۰۰

۵۰,۰۰۰ تا ۸۰,۰۰۰

۳۵,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰

۴۰,۰۰۰ تا ۷۰,۰۰۰

۸۰,۰۰۰ تا ۱۲۰,۰۰۰

مهندس عمران تازه‌کار

۶۵,۰۰۰ تا ۷۵,۰۰۰

۶۰,۰۰۰ تا ۷۰,۰۰۰

۴۵,۰۰۰ تا ۵۵,۰۰۰

۳۰,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰

۳۵,۰۰۰ تا ۴۵,۰۰۰

مهندس عمران باتجربه متوسط

۸۰,۰۰۰ تا ۹۵,۰۰۰

۷۵,۰۰۰ تا ۹۰,۰۰۰

مهندس عمران ارشد و مدیر پروژه

۱۰۰,۰۰۰ تا ۱۳۰,۰۰۰ ۹۰,۰۰۰ تا ۱۲۰,۰۰۰ تا ۹۰,۰۰۰ تا ۸۰,۰۰۰ تا ۸۰,۰۰۰

جدول مقایسه درآمد مهندس عمران در کشورهای مختلف

اطلاعات فوق بر اساس داده‌های اداره آمار آمریکا (BLS) و داده‌های PayScale جمع‌آوری شده است. درحالی‌که دستمزدها در آمریکا و کانادا نسبتاً مشابه است، در اروپا تفاوت‌های زیادی بین کشورهای مختلف وجود دارد. باتوجه‌به اینکه بالاترین دستمزد برای مهندس عمران در کشور سوئیس پرداخت می‌شود، می‌توان این مقصد را بهترین کشور برای مهاجرت مهندس عمران دانست.

جمع‌بندی
در این یادداشت به بررسی شرایط عمومی تحصیل رشته عمران در خارج از کشور پرداختیم. بعضی از شروط برای اخذ پذیرش تحصیلی و اپلای رشته عمران ضروری است. از جمله این موارد می‌توان به ارائه سوابق تحصیلی و رزومه، معدل مناسب، دانش زبان انگلیسی، هماهنگی با استادهای دانشگاه مقصد جهت هدایت تحصیلی، انگیزه‌نامه و توصیه‌نامه اشاره کرد. اگر می‌خواهید بدانید مهندسی عمران برای مهاجرت مناسب است یا خیر، بهتر است به جدول حقوق ماهیانه، مخارج زندگی و مخارج تحصیلی سالیانه مراجعه کنید که در بالا به تفکیک آمریکا، کانادا و اروپا آمده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آگهی های مرتبط

برنامه‌نویس Blazor

خدمات انفورماتیک