به عنوان یکی از قدیمیترین رشتههای مهندسی، مهندس عمران یا civil engineer مسئول حفظ زیرساختهای جامعه را بر عهده دارد. مهندسان عمران از ساخت، بهره برداری و نگهداری ایمنِ سازهها مانند جادهها، پلها، ساختمانها و سدها اطمینان حاصل میکنند. با توجه به اهمیت وظایف آنها، مهندسان عمران دارای شرایط خاص آموزشی و مهارتی هستند. در این مقاله به طور مفصل درباره این توضیح خواهیم داد که چگونه مهندس عمران شویم، چه مدارک و گواهیهای برای کار در این رشته مورد نیاز است و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی باید چه انتظاری از بازار کار مهندس عمران داشته باشند.
فهرست مطالب
Toggleمهندس عمران کیست؟
مهندس عمران ساخت و ساز پروژههای عمومی مانند جادهها، پلها، سدها، تونلها، ساختمانها، فرودگاهها، سیستمهای آب و فاضلاب و سایر پروژههای بزرگ زیربنایی را طراحی و نظارت میکند.
ساختمانها و پلها اغلب اولین سازههایی هستند که به ذهن هر فرد در مورد مهندسان عمران خطور میکند، زیرا اینها برجستهترین ساختههای مهندسان عمران هستند. اما مهندسان عمران، همچنین مسئول کارها و عملیاتهایی هستند که کمتر توسط افراد دیده میشوند. هر وقت شیر آب را باز میکنیم، حتی به ذهن ما خطور نمیکند که این سیستم لوله کشی ممکن است کار مهندسان عمران باشد؛ در بسیاری از موارد طراحی سیستمهایی که آب را از منابع اصلی، که گاهی صدها کیلومتر دورتر از ما هستند و از آنجا به شهرها منتقل میشوند را، این افراد انجام میدهند.
بنابراین، به طور خلاصه مهندس عمران کیست؟ مهندس عمران کسی است که از دانش علمی خود برای بهبود زیرساختها و خدمات عمومی، که نیازهای اساسی انسان را برآورده میکند، استفاده میکند.
-
مطلب پیشنهادی: بازار کار مهندس عمران در ایران چگونه است؟
-
مطلب پیشنهادی: تفاوت مهندس عمران و مهندس معماری چیست؟
-
مطلب پیشنهادی: معروفترین و موفقترین مهندس های عمران
-
مطلب پیشنهادی: بررسی فرصت های شغلی مهندسی عمران در کانادا
-
مطلب پیشنهادی: بهترین گرایش عمران برای مهاجرت به اروپا و آمریکا کدام است؟
کار مهندس عمران چیست؟
رشته مهندسی عمران یکی از قدیمیترین شاخههای مهندسی است که به زمانی برمیگردد که مردم برای اولین بار در سکونتگاههای دائمی زندگی میکردند و متناسب با نیازهای خود شروع به شکل دادن محیط زندگی خود کردند.
با افزایش جمعیت و شروع زندگی مشترک گروههای بزرگتر از مردم در شهرها، نیاز فزایندهای به منابع آب تمیز، وسایل دفع زباله، خیابانها و جادهها برای رفت و آمد راحتتر و همچنین داد و ستد و راهی برای مردم برای دفاع از خود در برابر همسایگان شد و از این رو، مهندسین عمران اولیه شروع به ساخت ساختمانها، دیوارها، جادهها، پلها، سدها و دیگر موارد کردند.
جادههای امپراتوری روم، دیوار بزرگ چین، اهرام ثلاثه، استون هنج، خانههای صخرهای در Mesa Verde و ویرانههای مایان در کوپان، پالنکه و تیکال، از مشهورترین پروژههای مهندسی عمران در دوران باستان هستند. ساخت بسیاری از این سازههای شگفت انگیز توسط افراد در آن زمان همچنان اسرارآمیز باقی مانده و نام مهندسانی که آنها را طراحی کردهاند به تاریخ پیوسته است.
در زمان معاصر نیز سازههای شگفت انگیز و معروف مهندسین عمران از جمله برج ایفل، که از نام گوستاو ایفل مهندس عمران فرانسوی که شرکتش آن را ساخته است، برگرفته شده است. پل گلدن گیت با طراحی جوزف اشتراوس و چارلز الیس،کانال پاناما (جان فرانک استیونز)، سد هوور (John L. Savage) و پل بروکلین که توسط جان آگوست روبلینگ و پسرش واشنگتن روبلینگ طراحی شده است، در میان این سازههای شگفت انگیز قرار میگیرند.
کار مهندسان عمران حتی فراتر از ساخت و ساز سازهها و پلها میرود. آنها در صنعت هوافضا کار میکنند و مسئولیت طراحی هواپیما و ایستگاههای فضایی را بر عهده دارند. آنها را میتوان در صنعت خودرو یافت، محاسبه ظرفیت حمل بار شاسی و بهبود مقاومت در برابر خرابی ضربه گیرها و درها از جمله وظایف آنها در این صنعت است. آنها در صنعت کشتی سازی، برق و چندین صنعت دیگر نیز حضور پررنگی دارند.
-
مطلب پیشنهادی: بازار کار مهندس عمران در ایران چگونه است؟
-
مطلب پیشنهادی: تفاوت مهندس عمران و مهندس معماری چیست؟
-
مطلب پیشنهادی: معروفترین و موفقترین مهندس های عمران
-
مطلب پیشنهادی: بررسی فرصت های شغلی مهندسی عمران در کانادا
-
مطلب پیشنهادی: بهترین گرایش عمران برای مهاجرت به اروپا و آمریکا کدام است؟
مهندسی عمران یک حرفه خاص و در عین حال هیجان انگیز است، زیرا افرادی که در این زمینه کار میکنند میتوانند نتایج کار خود را ببینند و آنها را از نزدیک لمس کنند؛ یک پل بزرگ، یک ساختمان بلند، ایستگاه مترو، یا یک سد برقی از جمله سازههایی است که میتوان آن را تا سالها تماشا کرد.
دنیای مهندسی عمران متنوع است. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که مهندسان عمران از گزینههای شغلی متنوعی برای کار برخوردار هستند. به این معنا که هر فرد با مدرک مهندسی عمران و با توجه به شاخهای که خوانده، میتواند در مشاغل متنوع کار کند. فارغ از مشاغل مختلفی که برای کار به عنوان مهندس عمران وجود دارد، تمام مهندسان عمران وظایف مشترکی دارند که باید به صورت روزمره آنها را انجام دهند.
مهندسان عمران غالباً مسئول تیمهای بزرگی هستند که در طراحی، برنامه ریزی و مراحل ساخت پروژه نقش دارند. این امر مستلزم این است که آنها به طور منظم با اعضای تیم اعم از نقشه برداران، مدیران ساخت و ساز، معماران، مهندسین ناظر و برنامه ریزان شهری ملاقات، همکاری و مدیریت داشته باشند.
علاوه بر این، آنها خودشان زمان قابل توجهی را صرف طراحی و برنامه ریزی پروژهها، نیازسنجیها، بودجهها و ارائه پیشنهادات به مشتری خواهند کرد.
فعالیتهای خاص مهندس عمران در هر یک از زیرشاخههای این رشته تغییر میکند و همانطور که در زیر توضیح میدهیم، رشته مهندسی عمران دارای زیرشاخههای مختلفی است.
-
مطلب پیشنهادی: بازار کار مهندس عمران در ایران چگونه است؟
-
مطلب پیشنهادی: تفاوت مهندس عمران و مهندس معماری چیست؟
-
مطلب پیشنهادی: معروفترین و موفقترین مهندس های عمران
-
مطلب پیشنهادی: بررسی فرصت های شغلی مهندسی عمران در کانادا
-
مطلب پیشنهادی: بهترین گرایش عمران برای مهاجرت به اروپا و آمریکا کدام است؟
زیرشاخههای مهندسی عمران
مهندسی معماری
معماری، طراحی ساختمانها و بناها با تأکید بر زیبایی شناسی از وظایف مهندس معمار است. مهندسی معماری ترکیبی از طراحی ساختمان و زیبایی شناسی با تمرکز بر ساخت و ساز و عملکرد پایدار است.
این رشته از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و زیرشاخههای مختلفی دارد. مهندسان معمار هم دانش ساخت و ساز دارند و هم دارای خلاقیت هستند. نظارت بر روند ساخت یکی دیگر از مهارتهای اساسی مهندسان معمار است.
مهندسی ساخت و ساز
مهندسان ساخت و ساز پروژههای مسکونی و یا ساختمانی را مدیریت و تحویل میدهند. آنها فعالیتهای ساختمانی را برنامه ریزی میکنند، بر عناصر سازهای نظارت میکنند و پس از اتمام پروژه بازرسی ساختمان را انجام میدهند. آنها در طراحی ساختمان و حل مشکلات آن ارتباط و همکاری نزدیک با معماران، مهندسان معماری و تکنسینها دارند.
آنها همچنین مسئول تهیه گزارشهایی از روند پروژه و بودجه آن هستند. آنها دارای مهارت کار با نرم افزارهای مختلف از جمله (CAD) هستند، که یکی از ابزارهای مهم این رشته است. مهندسین ساخت و ساز مهارتهای مدیریت پروژه و حساب و کتاب را در کنار هم برای پیشبرد موفق پروژه به کار میبندند.
-
مطلب پیشنهادی: بازار کار مهندس عمران در ایران چگونه است؟
-
مطلب پیشنهادی: تفاوت مهندس عمران و مهندس معماری چیست؟
-
مطلب پیشنهادی: معروفترین و موفقترین مهندس های عمران
-
مطلب پیشنهادی: بررسی فرصت های شغلی مهندسی عمران در کانادا
-
مطلب پیشنهادی: بهترین گرایش عمران برای مهاجرت به اروپا و آمریکا کدام است؟
مهندسی زلزله
مهندسی زلزله یک رشته تخصصی در مهندسی ژئوتکنیک است. این رشته یکی از زیرشاخههای مهندسی عمران است که در برخی کشورهایی که مستعد زلزله هستند، تدریس میشود. البته مهندسان زلزله، نگران ارتعاشات پوسته زمین هستند که به طور بالقوه میتواند صدمات زیادی به سطح زمین وارد کند.
آنها مناطقی را که در معرض خطر زلزله هستند، شناسایی میکنند و از تکنیکهای طراحی و ساخت برای مقاوم سازی ساختمانها استفاده میکنند. آنها همچنین شبیه سازی و تجزیه و تحلیل میزان خرابی در ساختار ساختمانهایی را انجام میدهند که در معرض زلزله هستند که خرابی آنها میتواند فاجعهبار باشد.
مهندسی محیط زیست
تأکید این شاخه از مهندسی عمران حفظ کیفیت هوا، آب و زمین از طریق روشهای پایدار است. مهندسان محیط زیست برنامههایی برای حفاظت و بهبود محیط زیست ارائه میدهند. این همان چیزی است که طبیعت به آن نیاز دارد: حفاظت از هوا، آب، گیاهان و جانوران.
آنها استراتژیهایی را برای مقابله با آلودگی، مدیریت پسماند و کاهش آلودگی صوتی ارائه میدهند. آنها در این زمینه مطالعات موردی انجام میدهند و سپس روشهای جلوگیری از بلایای طبیعی و آلودگی را مشخص میکنند. بیشتر کارهای آنها در یک اداره انجام میشود و معطوف به دادهها و تجزیه و تحلیل آماری است. این مهندسان به ندرت از نرم افزارهای طراحی یا شبیه سازی استفاده میکنند. آنها باید قوانین پیچیده زیست محیطی و مسائل اخلاقی و اجتماعی مرتبط را درک کنند.
شرکتهای خصوصی ممکن است از خدمات این متخصصان استفاده کنند تا فعالیتهای آنها تأثیر نامطلوبی بر محیط طبیعی نگذارد. همچنین ممکن است مهندسین محیط زیست به عنوان مشاور یا محقق در دانشگاهها استخدام شوند.
مهندسی بزرگراه
مهندسی بزرگراه یک رشته تخصصی در زمینه مهندسی حمل و نقل است. این رشته در رابطه با طراحی جادهها و همچنین ارتباط آنها با عابران پیاده است. مهندسان بزرگراه با مطالعه حجم و الگوهای ترافیکی راهکارهایی را برای جلوگیری از افزایش ترافیک و آسیب به سازههای جادهای ارائه میدهند.
آنها سیستمهای بزرگراهی را با هدف بهینه سازی جریان ترافیک و ایمنی خودروها در بزرگراهها طراحی میکنند. اخیراً، این رشته در طراحی سیستمهای حمل و نقل برنامههایی هوشمند ارائه کرده است که در نهایت انقلابی در نحوه رفت و آمد انسانها در بزرگراهها ایجاد خواهد کرد.
مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی
مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی یکی دیگر از رشتههای تخصصی مهندسی محیط زیست است. این رشته چالشهای فنی مربوط به زیرساختهای آبی و طراحی فاضلاب را برطرف میکند. این رشته به مقدار زیادی با جریان مایعات سروکار دارد و بر طراحی ذخیره آب (سدها، کانالها و دریاچهها) و تاسیسات حمل و نقل تمرکز دارد.
مهندسان آب و سازه های هیدرولیکی، همچنین ماشین آلاتی را طراحی میکنند که از نیروی هیدرولیک و عناصر ساختاری استفاده میکنند که میتوانند فشار شدید آب را تحمل کنند. آنها از تئوری دینامیک سیالات برای پیش بینی نحوه تعامل آب جاری با محیط اطراف خود استفاده میکنند. این متخصصان غالباً در شرکتهای آب و فاضلاب استخدام میشوند.
مهندسی منابع آب
مطالعه آب در سراسر جهان در مرکز مهندسی منابع آب قرار دارد. این رشته شامل مهندسی آب آشامیدنی و هر آبی است که باید ذخیره یا توزیع شود، یا از مکانی به مکان دیگر منتقل شود.
برخلاف مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، که بر جنبههای فنی ذخیره سازی و هدایت آب تمرکز دارد، این رشته بر کیفیت و تدارکات سیستمهای آب را در نظر میگیرد. پروژههای معمول مهندسان منابع آب شامل ترمیم تالاب و همچنین طراحی و برنامه ریزی سیستمهای فاضلاب میشود.
بعد از معرفی تمامی این زیرشاخهها، احتمالاً روشن شده است که رشته مهندسی عمران دامنه بسیار گستردهای دارد. این شغل یک کار سنتی نیست و چیزی به عنوان یک روز معمولی در آن وجود ندارد. هر پروژهای در این رشته و شغل متفاوت است. ممکن است مهندسان عمران یک هفته ۵۰ ساعت و یک هفته دو ساعت کار کنند. حتی برخی مهندسان عمران مهاجرت را در نظر میگیرند و برای کار در خارج از کشور خود را آماده میکنند.
محل کار مهندس عمران چگونه است؟
بیشتر کارهایی که مهندسان عمران انجام میدهند مستلزم طراحی و محاسبات دقیق در محیط اداری است. این بدان معنا نیست که این مهندسان وارد میدان نمیشوند.
آنها برای نظارت بر عملیات، نظارت بر تیمهای خود، انجام کارهای نقشه برداری و تجزیه و تحلیل کامل پروژهها، حل مشکلات در محل کار و همکاری با سایر متخصصان درگیر در پروژههای خود، مدام در حال رفت و آمد به محل کارگاههای ساختمانی هستند.
در هنگام مدیریت پروژهها، مهندسان عمران ممکن است هنگام جابجایی از مکانی به محل دیگر، بیشتر از ماشین خود یا کامیون استفاده کنند. گاهی اوقات، آنها برای کار در پروژههای بزرگ مهندسی در کشورهای دیگر، به خارج از کشور سفر میکنند. کار آنها معمولاً تمام وقت است و حدود یک سوم آنها بیش از چهل ساعت در هفته کار میکنند.
در زیر لیستی از رایجترین صنایعی که مهندسان عمران در آنها به کار گرفته میشوند، آورده شده است.
- استخراج و حفاری
- ساخت و ساز مسکونی
- ساخت و ساز تجاری
- برنامه ریزی شهری
- زیرساخت آب و گاز
- سیستمهای فاضلاب
- انرژی تجدید پذیر
- آژانسهای حمل و نقل
- سازمانهای دولتی
عناوین شغلی معمول برای مهندسان عمران عبارتاند از:
- بازرس ساخت و ساز
- مهندس پروژه
- مهندس ناظر
- همکار مهندس عمران
- مهندس عمران
- مهندس شهرسازی
- مهندس میدانی
- مدیر توسعه
-
مطلب پیشنهادی: بازار کار مهندس عمران در ایران چگونه است؟
-
مطلب پیشنهادی: تفاوت مهندس عمران و مهندس معماری چیست؟
-
مطلب پیشنهادی: معروفترین و موفقترین مهندس های عمران
-
مطلب پیشنهادی: بررسی فرصت های شغلی مهندسی عمران در کانادا
-
مطلب پیشنهادی: بهترین گرایش عمران برای مهاجرت به اروپا و آمریکا کدام است؟
حقوق مهندس عمران
طبق اطلاعات بدست آمده از وبسایت ایران سلری، مرجع حقوق و دستمزد، افرادی که به عنوان مهندس عمران در ایران کار میکنند به طور معمول حقوق تعریف شدهای دارند، که میانگین آن معمولاً هر ماه حدود ۲۱.۶۰۰.۰۰۰ تومان است. میزان حقوق مهندس عمران در ایران از ۱۲.۳۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۷۱.۵۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.
درآمد مهندس عمران با سابقه کار
مسلما افزایش سابقه کار در افزایش حقوق نقش بسیار زیادی دارد. این مورد در مورد مهندس عمران هم صدق میکند و در برخی شرکتها به افرادی که سابقه بیشتری در این شغل دارند، حقوق بیشتری پرداخت میشود.
سابقه کاری | مینگین حقوق | کمترین حقوق | بیشترین حقوق |
زیر ۳ سال | ۲۱.۶۰۰.۰۰۰ | ۱۲.۳۰۰.۰۰۰ | ۳۹.۰۰۰.۰۰۰ |
۳ تا ۷ سال | ۲۸.۰۰۰.۰۰۰ | ۱۶.۱۰۰.۰۰۰ | ۴۷.۶۰۰.۰۰۰ |
۷ تا ۱۵ سال | ۳۹.۰۰۰.۰۰۰ | ۲۴.۶۰۰.۰۰۰ | ۷۱.۵۰۰.۰۰۰ |
بالای ۱۵ سال | – | – | – |
برای اینکه از میزان حقوق و دستمزد مهندس عمران به طور کامل با جزئیات بیشتر باخبر شوید، میتوانید به وبسایت ایران سلری مراجعه کنید.
چگونه میتوان مهندس عمران شد؟
در این بخش قرار است تا راهنمای کامل مسیر شغلی مهندس عمران را با هم مرور کنیم.
گام اول: آیا مهندس عمران شدن برای من مناسب است؟
اولین قدم برای انتخاب شغل عمران و همچنین شرایط ورود به رشته عمران، این است که مطمئن شوید واقعاً مایل هستید برای این کار متعهد شوید. مطمئنا دوست ندارید تا زمان خود را در این شغل هدر دهید.
آیا هنوز مطمئن نیستید که عمران شغل مناسب شما است؟ در تست MBTI ایران تلنت به صورت رایگان شرکت کنید تا بفهمید آیا این شغل برای شما مناسب است یا خیر. شاید شما برای تبدیل شدن به یک مهندس عمران یا یک حرفه مشابه دیگر بسیار مناسب باشید!
با انجام این تست شخصیت شناسی به اطلاعات جالبی دسترسی خواهید داشت که شما را در مورد انتخاب شغل شگفت زده خواهد کرد.
گام دوم: مدرک کارشناسی
مطمئنا شروع کار به مهندس عمران نیاز به مدرک کارشناسی در این رشته و زیرشاخههای آن دارد.
دوره مدرک کارشناسی مهندسی عمران به طور معمول مانند دیگر رشتهها، چهار سال طول میکشد و بسته به تخصص، شامل دروس ریاضیات، آمار، مکانیک و سیستمها و دینامیک سیالات میشود. دوره کارشناسی معمولا هم شامل دروس تئوری و هم آزمایشگاههای عملی میشود.
تحصیلات بیشتر، در به دست آوردن پست مدیریتی مفید است. از هر پنج مهندس عمران تقریباً یک نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد است.
گام سوم: یک دوره کارآموزی بگذرانید
تقریباً همه دانشجویان، تابستان زمان آزاد دارند که میتوانند برای گذراندن دورهی کارآموزی اقدام کنند. دانشجویان از این تجربیات برای استفاده از نظریههایی که در کلاس درس فرا گرفتند استفاده میکنند و مهارتهای عملی یاد میگیرند و سراغ مهارت و تواناییهایی در خود میروند که از باقی آنها را برجستهتر میکند. این فرصتها همچنین برای اشتغال در آینده به دانشجویان کمک میکند، به آنها این امکان را میدهد با سایر افراد ارتباط برقرار کنند، از مهندسان عمران باتجربه راهنمایی بگیرند و احتمالاً پس از فارغ التحصیلی از تجربه خود برای کار استفاده کنند.
گام چهارم: استخدام
پس از گذراندن دورههای کارآموزی و دانشگاه زمان آن رسیده است که با در دست داشتن رزومه و با تجربه کارآموزی، سراغ پیدا کردن کار بروید. برای بیشتر شرکتها و کارفرمایان بسیار مهم است که مهندسان عمران تجربهی کار، حداقل در یک پروژه را داشته باشند.
مسیرهای شغلی عمران بسیار زیاد است و افراد میتوانند با فکر و آیندهنگری در آنها قدم بردارند. علاقه و هدف از کار است که میتواند بهترین انتخاب را برای مهندسان عمران رقم بزند. در ادامه مقاله به مسیرهای شغلی دیگری غیر از مهندسی عمران خواهیم پرداخت.
چگونه مهندس عمران شویم؟
ساخت و ساز هم به صورت خصوصی و هم در شرکتها دولتی بسیار فراوان است و پروژههای بسیاری در این حوزه گرفته میشود. به این دلیل تمام شرکتهای ساخت و ساز به افرادی حرفهای و با دانش در این زمینه نیاز دارند.
اگر دوست دارید ببینید که افراد با چه مدرکی در سمتهای طراحی مهندسی/ نقشه کشی/ معماری مشغول به کار هستند، میتوانید در صفحه مسیر شغلی فارغ التحصیلان رشتههای مختلف، به طور کامل مشاهده کنید. در جستجوی ما در مورد رشته طراحی مهندسی/ نقشه کشی/ معماری این اطلاعات به دست آمده که بیشتر افراد در این حیطه با مدرک مهندسی مکانیک و یا مهندسی عمران و بعد از آن مهندسی معماری و شهرسازی مشغول به کار هستند. بنابراین این موضوع میتواند به خوبی مسیر شغلی مهندسی عمران را مشخص کند و درباره الزامات شغلی استخدام مهندس عمران به شما سرنخهایی بدهد.
در این صفحه و با کلیک بر روی علامت info در کنار نام مشاغل، همچنین میتوانید شرح شغلی مربوط به موقعیت شغلی مورد نظر خود را ببینید و به اطلاعات کافی از آنچه افراد در این موقعیت شغلی انجام میدهند، دست پیدا کنید. برای موقعیت شغلی عمران شرح شغلی به شرح زیر است:
- طراحی و یا ارائه ایدهی قابل اجرا با ارائه نقشه مرتبط
- تعیین محتوای نقشه و طرح و همچنین مشخصات تولید مانند مقیاس، اندازه، طرح، رنگ، تولید مستقیم همخوانی طراحی و تولید
- استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری مرتبط برای ایجاد مدلهای مجازی طرحها
- بررسی هزینههای مواد و تولید برای تعیین ملزومات ساخت
- همکاری با سایر متخصصین بهمنظور ارزیابی اینکه آیا طرحها در چارچوب هزینههایی منطقی، پاسخگوی نیاز مشتریان است یا خیر
- تحقیق درباره کاربران محصول و روشهای مختلف استفاده از آن
- ارزیابی ایمنی، ظاهر و عملکرد محصول برای تعیین عملی بودن طرح
- ارائه طرحها و نمونهها به مشتریان بهمنظور تایید
- مرور نقشههای موجود و پیادهسازی اصلاحات و تنظیمات لازم بهمنظور ایجاد و یا بهینهسازی محصول
در نهایت برای اینکه مهندس عمران شوید باید یک سری از مهارتها و ویژگیهای خاص را داشته باشید. همچنین باید خود را در مورد این شغل به روز نگه دارید، چرا که کار در این حیطه به شدت به علم روز دنیا وابسته است. به طور خلاصه باید بتوانید در نقشه کشی عالی باشید، از دستورالعملهای ساخت و ساز به خوبی سر دربیاورید، بتوانید به خوبی تیمها را مدیریت کنید و همچنین در نظارت بر کار دیگر افراد پروژه مهارت داشته باشید.
مسیرهای شغلی مهندس عمران
تعدادی از مشاغل در ارتباط با مهندسی عمران به دلیل نیاز به سازههای سازگار با محیط زیست و جادهها برای خدمت به جمعیت در حال رشد، به سرعت در حال رشد هستند. برخی از مشاغل پرطرفدار امروز در این زمینه عبارتاند از:
معماری
در حالی که معمولاً این شغل منحصراً بر روی سازه تمرکز دارد، اما معماران و مهندسان عمران غالباً در فعالیتهای کاری خود با یکدیگر هم پوشانی دارند. آنها مسئول ملاقات با مشتریان برای تعیین نیازهای آنها، ایجاد طرح برای ساختمان بر اساس نیازهای صحبت شده، تولید پیشنویسها و نقشهها، نظارت بر کار پیمانکاران ساختمان و اطمینان از انجام شدن تمام کارها هستند. آنها غالباً از نرم افزار طراحی (CAD) برای تولید نمونههای کوچک نقشههای ساختمانی استفاده میکنند و زمان کاری خود را بین دفتر و محل کار تقسیم میکنند. |
الزامات شغلیمدرک کارشناسی معماری |
مهندس معماری و شهرسازی
مهندسان معماری و شهرسازی مباحث مشترکی با مهندسان عمران دارند، ولی در برخی کارها تفاوتهایی با هم دارند. این افراد طرحهایی در شهرسازی و سازههای شهری ارائه میدهند و حتی در ساخت بزرگراهها و خیابانها شهر و فضای سبز به شهرداریها کمک میکنند. آنها باید دانشی کلی از اصول مهندسی، ریاضیات و طراحی داشته باشند و بسیاری از شرکتهای بزرگ شهرسازی به این افراد برای پیشبرد کارهای خود اعتماد میکنند. |
الزامات شغلیمدرک کارشناسی معماری و مدرک کارشناسی مهندسی شهرسازی |
مؤلفههای شغلی در شغل مهندس عمران: مهارتها، ابزارها و فناوری
مهندسان عمران علاوه بر ایجاد تعادل بین علایق عملی و خلاقیت خود، مهارتهای متنوعی دارند که به آنها کمک میکند بهتر خواستههای مشتری خود را عملی کنند. برخی از مهارتهای متداول برای مهندسان عمران عبارتاند از:
- تصمیم گیری
- ریاضیات
- حل مسئله
- سازماندهی
ابزار و فناوری
کار یک مهندس عمران شامل طراحی نقشه و همچنین برنامه ریزی برای پیشبرد پروژهها میشود. به همین دلیل، آنها از ابزارها و فناوریهای مختلفی برای برنامه ریزی و اجرای طراحیهای خود استفاده میکنند. برخی از رایجترین ابزارها را در زیر میآوریم:
- دستگاههای الکترونیکی برای اندازه گیری فاصله
- مدل سازی هیدرولیک
- نقشه برداری و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی
- لیزر و دقت سنج
- اتوکد،
- پروژه مایکروسافت
چشم انداز شغلی مهندس عمران
مشاغل مهندسی عمران قرار است بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ رشد بسیاری داشته باشد. افرادی که قصد دارند در این رشته تحصیل کنند و کار خود را در این حیطه انتخاب کنند، میتوانند از این راهنما استفاده کنند. البته این نکته را فراموش نکنید که رشد مهندسی عمران ممکن است شهر به شهر متفاوت باشد و به عنوان مثال در شهرهای بزرگ مانند تهران نیاز به این افراد بیشتر باشد.
مهندس عمران شویم؟
اگر در نقشه کشی قوی هستید، به ساخت و ساز علاقه دارید و همچنین با مدیریت تیم مشکلی ندارید، میتوانید مهندس عمران موفقی شوید. باید علاوه بر مهارت، دانش خود را نیز روز به روز افزایش دهید و خود را در این حیطه به روز نگه دارید، چرا که کارفرمایان و سازمانها به دنبال افرادی هستند که علم روز دنیا را در عمران و معماری دارند و همچنین میتوانید از جدیدترین ابزارهای این حیطه استفاده کنند.
اگر مهندس عمران هستید و حس میکنید که در این مقاله موضوعی را از قلم انداختیم، خوشحال میشویم که آنها را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
-
مطلب پیشنهادی: بازار کار مهندس عمران در ایران چگونه است؟
-
مطلب پیشنهادی: تفاوت مهندس عمران و مهندس معماری چیست؟
-
مطلب پیشنهادی: معروفترین و موفقترین مهندس های عمران
-
مطلب پیشنهادی: بررسی فرصت های شغلی مهندسی عمران در کانادا
-
مطلب پیشنهادی: بهترین گرایش عمران برای مهاجرت به اروپا و آمریکا کدام است؟
سلام دوستان ارزش نداره این همه عمر تون صرف یادگیری از دانشگاه تا نرم افزار های مختلف کنید برای ماهی ۷ تومن
مهندس بودن در کشور ما فایده ایی نداره ، زیرا نه درآمدی داری و نه شأن و کلاس ! کشور ما به مهندسین اهمیتی نمیدن و شرایط کاری رو براشون مهیا نمیکنند. من خیلی پشیمونم که مهندسی خوندم ، چون رقابت بسیار سنگین و سخته بخاطر تعداد بسیار زیاد مهندس در بازار و با اینکه رشته ی تحصیلی من عمران بوده ، اما من و بسیاری از هم دوره ایی هام بیکاریم ….
چراچرت میگی من باده سال سابقه ارشدتوشریف ولگردیم سگ ترین رشته دنیا
دوستان اینا دروغه هر کسی اینجا متولد ۸۷ به بالا هست اینو میخونه یعنی باید انتخاب رشته کنه دوستان از من به شما نصیحت شاید بنظر مهندسی عمران جالب باشه ولی هم درستاش عذاب آوره و پوست و استخونتو جدا میکنن هم به شغل نمیرسی و بیکار میشی اگه هم به شغل برسی درآمدت از کارگر ساختمان هم کمتر میشه از من به تو نصیحت سمت ریاضی نرو برو رشته های دیگه
یه دوست دارم اسمش عرفانه اهل اصفهانه یه شرکت داره ماهیانه ۱ میلیارد درامد داره