چرا تست هوش هیجانی بار-آن؟

منحصر‌به‌فرد بودن
آزمون هوش هیجانی ایران‌تلنت با گزارش تفصیلی و پیشنهادهایی برای بهبود هر مولفه و ارائه منابع آموزشی، اطلاعات بسیار مفید و کاربردی را در اختیار شما قرار می‌دهد.
اهمیت نتایج
نتایج این آزمون به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف و قوت خودتان را در زمینه‌ بروز هیجان‌ها بشناسید و با بررسی و بهبود آن‌ها، روابط باکیفیت‌تر و لحظات شیرین‌تری تجربه کنید.
جامع بودن
آزمون هوش هیجانی بار-آن با ارزیابی پنج مقیاس و پانزده زیرمقیاس، اطلاعات جامع و کاملی از میزان شناخت و مدیریت هیجان‌های شما در اختیارتان قرار می‌دهد.
feature
feature

ویژگی‌های تست هوش ‌هیجانی بار-آن

  • این تست پنج مقیاس (بُعد) دارد که عبارتند از هوش درون‌فردی، هوش برون‌فردی، توان سازگاری، کنترل استرس و خلق‌و‌خوی عمومی. این پنج مقیاس، پانزده خرده‌مقیاس هم دارند؛ تست هوش هیجانی بار-آن در بسیاری از کشور‌های جهان به منظور ارزیابی‌های مختلف سازمانی و کلینیکی و همچنین بعنوان ابزاری برای سنجش توانایی‌های ارتباطی بصورت شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ایران نیز اعتبار این آزمون توسط محققان و اساتید بررسی شده و به اثبات رسیده است.
  • در این تست با شناخت نقاط قوت و ضعف خود قادر خواهید بود برای بهبود عملکرد خود در این مولفه‌ها پیشنهادات کاربردی را دریافت کنید.

سوالات متداول

درباره تست هوش ‌هیجانی بار-آن

 

طبق نظریه‌ گاردنر، هر فردی نُه هوش دارد. بیشتر ما درباره‌ هوش منطقی (تحلیلی، ریاضی یا IQ)، شنیده‌ایم و هنگامی ‌که درباره‌ هوش گفتگو می‌کنیم، معمولا اشاره به آن داریم. اکثر مردم فکر می‌کنند که هوش ‌منطقی زیاد، ضامن موفقیت فرد در زندگی خواهد بود؛ درحالی‌که ما هوش‌های متنوعی داریم که هر کدام در جای خود، نقش بسزایی در موفقیت فرد دارند.

هوش هیجانی (Emotional Quotient)، که به آن هوش ‌عاطفی هم گفته می‌شود، یکی از انواع هوش‌های انسان است که به شناخت و مدیریت هیجان‌های خود فرد و دیگران گفته می‌شود.

تاریخچه‌ تست بار-آن

 

ریوون بار-آن   (Reuven Bar-On)روان‌شناس اروپایی، یکی از پیش‌گامان در حوزه‌ هوش هیجانی است. او برای اولین مرتبه، مفهوم امروزی هوش ‌هیجانی را بیان کرد. تا قبل از آن، تمرکز پژوهش‌ها روی مفهوم هوش منطقی (IQ) بود و همگان تصور می‌کردند که هوش ‌منطقی زیاد، به ‌معنی کسب موفقیت است. وقتی خلاف این باور در صنعت اثبات شد، روان‌شناسان متوجه این نقص شدند.

در همین حال، ارائه‌ نظریه‌ گاردنر مبنی بر تفاوت توانمندی عقلانی و هیجانی در 1983، موجب شد که تمرکز برای رشد هوش ‌هیجانی بیشتر شود. ریوون بار-آن در رساله دکتری خود در سال ۱۹۸۵، روشی برای سنجش هوش ‌هیجانی ابداع کرد که منجر به ساخت تست هوش ‌هیجانی بار-آن شد. او که یک روان‌شناس بالینی بود، تمرکز خود را به سمت ارزیابی و تحلیل هیجان‌ها برد که این اتفاق می‌تواند ناشی از وجود تحولات روان‌شناسی مثبت‌نگر در آن دوره باشد.